Orkest


Concertmeesters

Annick Sauvanaud


Annick Sauvanaud begon op vijfjarige leeftijd viool te studeren bij Dejan Mijajev. Als kind nam ze deel aan verschillende wedstrijden en werd zo laureaat van Jong Tenuto Jong Talent en de Bériot muziekwedstrijd. Ze behaalde eveneens een eerste prijs in de Nationale wedstrijd van het Gemeentekrediet (vandaag Dexia Classics), waarna ze haar studies aan het conservatorium van Antwerpen begon.

Nadat ze met onderscheiding afstudeerde ging ze zich in Utrecht vervolmaken bij Eeva Koskinen. Ze volgde eveneens internationale masterclasses. Annick geeft graag vioolles en muziek aan kinderen en speelt in verschillende ensembles.

Sinds 2009 is ze concertmeester bij het Vlaams Symfonisch Orkest.

profielfoto Annick

Annemie Swinnen


Annemie Swinnen is steeds een veelzijdig persoon geweest. Naast vioolstudies verdiepte zij zich in de wiskunde en wetenschappen. Regeringsmedailles voor viool en kamermuziek overhaalden haar echter om muziekstudies aan het conservatorium van Brussel aan te vatten. Daar behaalde ze de eerste prijs notenleer, muziekgeschiedenis, viool bij de Hongaarse professor Kati Sebastyén en kamermuziek. Vervolgens studeerde ze zowel pedagogie viool als pedagogie samenspel en kamermuziek voor heterogene ensembles.

Vanaf zevenjarige leeftijd werd Annemie door haar vader betrokken bij diens activiteiten op het gebied van musical, operette en opera. Later werd Annemie concertmeester van het Antwerps Begeleidingsorkest. Verder speelde ze in de opera van Gent en bij "Muziek op Maat". Studiowerk kwam er in samenwerking met de Strangers, Dana Winner, Lee Towers en de pianist Maurice Heymans. Momenteel speelt Annemie nog bij de Musici Deminicanorum.

Op pedagogisch vlak is Annemie nog steeds actief in met lespraktijken in Nederland en België. Sinds 2010 is Annemie actief bij het Vlaams Symfonisch Orkest als aanvoerder van de tweede violen en als tweede concertmeester.

profielfoto Annemie