Orkest


Dirigent

Bart Van Casteren


Sinds 2009 staat Bart Van Casteren aan de leiding van het Vlaams Symfonisch Orkest. Naast het dirigeren is Bart ook professioneel pianist. Hij haalde als leerling van Levente Kende zijn meestergraad piano en finaliteit kamermuziek aan het conservatorium in Antwerpen. Als dirigent kreeg hij les van Ernest Maes op het conservatorium, die hem ook zijn eerste opdracht gaf als assistent-dirigent aan de Nederlands-Vlaamse Opera in Maastricht. Zo kon hij in 1999 de productie van Il Trovatore mee gestalte geven.

Als pianist vormt hij al jaren met Samra Mackic een pianoduo dat in binnen- en buitenland concerteert en samen met acteur Eddy Van Cakenberghe verschillende tournees voor Jeugd en Muziek heeft gespeeld. In hetzelfde jaar begon Bart ook een aantal koren te dirigeren. Na masterclasses in Wenen en Frankrijk kwam hij in contact met prof. Etienne Siebens, die hem gedurende vier jaar het privilege gaf bij hem les te komen volgen.

Het leven van Bart Van Casteren staat volledig in het teken van de muziek. Naast professioneel pianoleraar dirigeert hij dagelijks muzikantengroepen. In 1999 richtte hij het Neretva-ensemble op waarmee hij symfonieën, ouvertures en filmmuziek speelt. Al jarenlang dirigeert hij het St. Cecilakoor van Essen, de fanfare Sint Willibrordus van Merksplas en hij dirigeert ook het symfonieorkest van de muziekacademie van Turnhout. Bart Van Casteren brengt de muzikale kwaliteiten van Het Vlaams symfonisch orkest tot ongekende hoogten. Hij schuwt het niet om moeilijke en minder gekende werken op een bijna professionele wijze tot uitvoering te werken. Sinds zijn aantreden werden reeds tal van grote werken uitgevoerd waarbij solisten en koren mee op de bühne stonden zoals bij het Requim van Verdi, Carmina Burana van Carl Orff, Koorfantasie van Beethoven, operadelen van Verdi en Wagner …

www.agnesmusicmanagement.nl

profielfoto Bart